دیرها و کلیساهای ارامنه، علاوه بر رسالت مذهبی و فرهنگی خود، محل نگهداری اسناد و مدارک تاریخی ارامنه نیز بوده اند. کلیسای وانک اصفهان نیز به همین گونه است.
فرایند سازماندهی اسناد کلیسای وانک و آرشیو سازی آنها، با هدف راه اندازی مرکز اسناد و آرشیو کلیسای وانک اصفهان، به همت اسقف اعظم گارگین سرکیسیان، پیشوای مذهبی آن زمان (بعداً، پیشوای دینی ارمنیهای جهان - حوزهٔ عالیه سیلیسی) و تصمیم شورای خلیفه گری، در سال 1972 میلادی، با حمایت مالی بنیاد «گالوست گولبنگیان» (فقط برای دوره اول)، شروع شد.
وظیفه گردآوردی، تحقیق و تنظیم مدارک و اسناد موجود به لوون میناسیان، که بعدها به سمت مسئول کتابخانه «نرسس شنورهالی» کلیسای وانک انتصاب گردید، سپرده شد.
کار ساماندهی اسناد کلیسای وانک در دو نوبت انجام شد و در نتیجه آن فهرست مدارک جمع آوری شده در دو جلد کتاب تحت عناوین «دفتر دیر آمناپرگیچ مقدس، سال های 1600-1900، کتابچه راهنما» و «دفتر دیر آمناپرگیچ مقدس، سال های 1606-1960» هر دو به زبان ارمنی منتشر گردید.
در سال 2018 میلادی، شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان مجدداً اقدام به سازماندهی و حفظ و نگهداری اسناد آرشیوی کلیسای وانک، این بار با شیوه های نوین و فناوری های جدید نمود، که بر اساس الویت بندی های تدوین شده کار در حال انجام می باشد.