سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح محدودیت های بین استانی در ایام تعطیل خردادماه، از در نظر گرفتن جرایم 500 هزار تا یک میلیون تومانی برای متخلفان، خبر داد.

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی، در حاشیه برگزاری جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رییس جمهور برگزار شد، بیان کرد: در جلسه امروز ستاد ملی کرونا وضعیت کرونا در ایران و جهان بررسی و اعلام شد که وضعیت کرونا در کشور هندوستان همچنان وخیم و موارد ابتلا و مرگ و میر در این کشور رو به افزایش و بسیار بالاست. ویروس هندی نه تنها در هندوستان بلکه در کشورهای دیگری مثل انگلیس نیز اکنون ویروس غالب است و مساله ویروس جهش یافته انگیسی در این کشورها تا حدی پشت سر گذاشته شده است. 
 
وی افزود: در انگلیس که با حجم بالای واکسیناسیون تا حدی اپیدمی کرونا کنترل شده است، با وجود شیوع بیشتر ویروس جهش یافته انگلیسی میزان مرگ و میر بالا نرفته است و این خبر خوب و امید بخشی است که نشان می دهد، واکسیناسیون بر ویروس جهش یافته هندی موثر است.
 
روند نزولی بیماری در ایران/ استان های جنوبی و جنوب شرقی مراقب باشند 
 
وی ادامه داد: در ایران اکثر استان ها همچنان روند نزولی دارند و میزان مرگ و میر کاهش پیدا می کند. نکته مهم این است که در برخی استان ها به خصوص استان های جنوب و جنوب شرقی مواردی از افرایش بیماری در برخی شهرها مشاهده شده است که نشان می دهد باید در این مناطق منتظر افزایش بیماری باشیم و باید قوی تر عمل کنیم و اگر کوچکترین غفلتی صورت بگیرد، نوع ویروس جدید که ویروس هندی است می تواند شهرهای بیشتری را درگیر کند و این موضوع یک زنگ خطر و هشداری برای کل کشور است.
 
دکتر رییسی گفت: در حال حاضر، برخی شهرهای استان هایی مانند بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و کرمانشاه، با افزایش موارد ابتلا مواجه هستند که باید هوشیار باشند.
 
وی افزود: شهرهای دیر و کنگان در بوشهر، چابهار در سیستان و بلوچستان، جیرفت، سیرجان، شهر بابک در استان کرمان، سر پل ذهاب در استان کرمانشاه و بندرعباس، جاسک، بندر خمیر، رودان، قشم و میناب در استان هرمزگان، جزو ۱۳ شهرستانی هستند که وضعیت آنها از نارنجی فراتر رفته و به قرمز تبدیل شده است و باید از شهرها بیشتر مراقبت کنیم. ولی روند کلی بیماری در کشور نزولی است.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: با آغاز فصل گرم سال باید بسیار دقت کنیم و از تجمعات پرهیز کنیم، به خصوص اینکه در فصل گرما اغلب افراد در فضاهای در بسته در و پنجره ها را می بندند و وسایل سرمایشی روشن می کنند و و همین مساله می تواند به شیوع بیشتر بیماری دامن بزند.
 
وی در ادامه درخصوص محدودیت های تردد بین استانی در ایام تعطیل خردادماه، گفت: براساس مصوبه امروز ستاد ملی کرونا، تردد بین استانی از ساعت ۱۲ ظهر چهارشنبه (۱۲ خرداد) تا ۱۲ ظهر دوشنبه (۱۷خرداد)، ممنوع است. این مصوبه در سراسر کشور اجرا می شود و ربطی به رنگ بندی شهرها ندارد و برای متخلفان نیز جرایمی در نظر گرفته شده است.
 
وی گفت: بر اساس مصوبه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا، به دنبال ممنوعیت تردد بین استانی اتخاذ شده، جرایم یک میلیونی برای تردد در شهرهای قرمز و ۵۰۰ هزار تومانی برای شهرهای نارنجی و زرد برقرار است. یعنی سفر کردن در تمام شهرهای نارنجی، زرد و قرمز ممنوع است، سفر کمتر، تجمع کمتر و جابجایی کمتر، در کنترل بیماری بسیار موثر است. 
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: امیدواریم مردم در این روزهای سخت همچنان همکاری کنند و با سفر کمتر و تردد کمتر بین استانی در کنترل اپیدمی موثر باشند و مطمئن هستیم که مردم مثل همیشه همکاری و حمایت خواهند داشت.
 
دکتر رییسی در ادامه با اشاره به روند واکسیناسیون کرونا در کشور، افزود: تا امروز سه میلیون و ۸۵۰ هزار دوز واکسن کرونا تزریق شده است، کادر بهداشت و درمان که قبلا در فاز یک واکسن زدند، گروه بالای ۸۰ سال، بالای ۷۵ سال و بالای ۷۰ سال نیز یا واکسیناسیونشان تمام شده یا در حال انجام است.
 
وی گفت: در این هفته هم برنامه داریم که افرادی که برای آنها نوبت دهی انجام شده و هنوز واکسن نزده اند، واکسن بزنند و تا اواخر هفته واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال را تمام کنیم و امیدواریم با لکه گیری افراد جامانده بتوانیم از هفته های آینده واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال را شروع کنیم.
 
راه اندازی ۸۷۸ مرکز و پایگاه تجمیعی و ۱۹ پایگاه واکسیناسیون خودرویی در کشور
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: ۸۷۸ مرکز و پایگاه تجمیعی واکسیناسیون و ۱۹ پایگاه واکسیناسیون خودرویی در کشور راه افتاده است و به زودی در همه استان ها پایگاه واکسیناسیون خودرویی خواهیم داشت. ۲۹۰۰ تیم واکسیناتور هم در کشور مجهز شده اند.
 
ظرفیت تزریق واکسن به روزی ۳۰۰ هزار واکسن رسیده است
 
دکتر رییسی عنوان کرد: ظرفیت تزریق واکسن به روزی ۳۰۰ هزار واکسن رسیده است، البته فعلا در عمل به این ظرفیت نرسیده ایم و رکورد واکسیناسیون۲۰۰ هزار دوز واکسن در روز بوده است و به شرط تامین واکسن این عدد می تواند افزایش پیدا کند.
 
وی ادامه داد: امیدواریم تا پایان خردادماه واکسیناسیون افراد سالمند تمام شده و از تیر ماه واکسیناسیون بیماران خاص مانند بیماران دیالیزی، افراد مبتلا به سرطان، هموفیلی ها، بیماران تالاسمی و پیوند عضو را آغاز کنیم. با واکسینه کردن این افراد تا حدی اطمینان حاصل می شود، چون این افراد بیشتر در معرض خطر است.
 
تلاش برای واکسیناسیون معلمان و اساتید دانشگاه برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها 
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه در خصوص واکسیناسیون معلمان و اساتید دانشگاه برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، گفت: مساله مهمی که امروز در ستاد کرونا مطرح شد، موضوع آموزش بود. در ایام کرونا مدارس و دانشگاه ها جزو اولین مراکزی بودند که تعطیل شدند و با اینکه آموزش مجازی برقرار بود، اما مشکلاتی هم به وجود آمد زیرا هیچ آموزشی جای آموزش حضوری را نمی گیرد و به خصوص آموزش حضوری برای دانش آموزان کلاس اول تا سوم بسیار مهم است.
 
وی ادامه داد: در حال بررسی هستیم و سعی می کنیم در مردادماه واکسیناسیون معلمان، استادان دانشگاه و دانشجویانی که در خوابگاه یا دانشگاه حضور بیشتری دارند واکسینه شوند و در تلاش و برنامه ریزی هستیم تا با همکاری دستگاه ها از جمله آموزش و پرورش و مردم، هر چه سریع تر به سمت بازگشایی مدارس و دانشگاه ها برویم؛ البته با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و تضمین سلامت مردم. 
 
دکتر رییسی تصریح کرد: در مجموع ارزیابی از وضعیت کلی کرونا در کشور مثبت است و به جز چند استان جنوبی و شرقی که در برخی شهرها روند صعودی دارند، در کل کشور روند موارد ابتلا و مرگ و میر کرونا در کشور نزولی است.
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پایان تاکید کرد: از همه افراد بالای ۷۰ سال که تاکنون برای واکسیناسیون با آنان تماس گرفته نشده، می خواهیم در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند تا با دریافت پیامک نوبت بگیرند و در همان زمانی که در پیامک اعلام شده، برای واکسیناسیون مراجعه کنند. خواهش ما این است که بدون نوبت مراجعه نکنند تا باعث تجمع و صف نشود و سلامت افراد به خطر نیفتد.