به نقل از سایت: www.isna.ir

 

روبرت صافاریان، منتقد سینما و مستندساز با فیلم مستند «در فاصله دو کوچ» که روایتی از کوچ ارامنه است، در هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت حضور دارد.

به گزارش بخش سینمایی ایسنا، در خلاصه فیلم مستند «در فاصله دو کوچ» آمده است: نگاهی به زندگی ارامنه ایران که از کوچی تا کوچ دیگر امتداد می‌یابد؛ از خلال معرفی زندگی و آثار آزاد «ماتیان شاعر» مترجم و استاد دانشگاه ارمنی- ایرانی؛ شاعری که متناسب با اهمیت آثارش قدر ندیده است. این فیلم کوششی است برای شکستن سدّ زبان و معرفی او به جامعه ایرانی.

مستند «در فاصله دو کوچ» تولید سال 1393 به مدت زمان 76 دقیقه است و در بخش مسابقه ملی مستندهای بلند هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت روی پرده می‌رود.

پژوهش، نویسندگی، صدابرداری، تصویربرداری، کارگردانی و تهیه‌کنندگی این اثر مستند بر عهده روبرت صافاریان بوده، نسیم نجی آن را تدوین کرده و گوینده متن فیلم هم فرشته صدرعرفایی بوده است.

صافاریان پیش از این، فیلم‌های مستند وارونگی، تهران در عکس تهران- شمال، مسافران کرانه‌های خزر، 14 آبان، گفتگو با انقلاب را کارگردانی کرده است.

«اهالی خیابان یکطرفه» در جشنواره سینماحقیقت

همچنین فیلم مستند «اهالی خیابان یک‌طرفه» از تولیدات جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی مهدی باقری، در اولین نمایش عمومی خود در بخش مسابقه ملی مستندهای نیمه‌بلند جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت روی پرده می‌رود.

بر اساس این گزارش، مهدی باقری درباره‌ی ساخت جدیدترین فیلم مستندش اظهار کرد: این فیلم پیرامون خیابان قوام‌السلطنه گذشته یا سی‌تیر فعلی است که مراحل شکل‌گیری این خیابان و تاریخ اجتماعی-سیاسی آن، با حضور اقوام و ادیان حاضر در این منطقه روایت می‌شود.

وی افزود: مرحله اول تصویربرداری «اهالی خیابان یک‌طرفه» با حضور پنج کاراکتر و لوکیشن‌های میدان مشق، کنیسه حین، آتشکده فیروزبهرام به انجام رسید و مرحله دوم تصویربرداری هم با حضور 8 کاراکتر و لوکیشن‌های کلیسای حضرت پطروس و بیمارستان سینا به پایان رسید.

باقری خاطرنشان کرد: طی یک‌سال گذشته فصل‌های مختلف، تغییرات و اتفاقات این خیابان از مراسم چهارشنبه‌سوری و عید نوروز گرفته تا ایام فاطمیه، مراسم‌های کلیسا و آتشکده این خیابان را در 14 جلسه به تصویر درآوردیم. فیلم دارای دو بخش است؛ یکی بخش تاریخ اجتماعی- سیاسی خیابان سی‌تیر و دیگری پیرامون کاراکترهایی است که در آن خیابان زندگی می‌کنند یا اتفاق خاصی در این خیابان برای آنها رخ داده است؛ در واقع پایه اصلی فیلم براساس زندگی آنهایی است که ارتباط مستقیم با تاریخ اجتماعی- سیاسی و فرهنگی این منطقه پیدا می‌کنند.

این کارگردان همچنین درباره تحقیق و پژوهش مستند «اهالی خیابان یکطرفه» گفت: فیلم‌های مشاهده‌گر با یک یا دو کاراکتر در 10 روز فیلمبرداری به اتمام می‌رسند، اما پژوهش این مستند 6 ماه به طول انجامید. یعنی 6 ماه زمان صرف جمع‌آوری آرشیو برای این مستند شد. ضمن اینکه همزمان با انجام مراحل فیلمبرداری این مستند، یافتن منابع تحقیقاتی، فیلم های آرشیوی و در نهایت تصاویر آرشیوی هم پیش می‌رفت.

این مستندساز در پایان گفت: در این فیلم خاطرات افرادی که در این منطقه روزگار گذارنده‌اند که برخی از آن‌ها نیز چهره‌های شناخته شده‌ای از ادیان مختلف هستند، بازگو می‌شود و در حقیقت می‌توان گفت که «اهالی خیابان یکطرفه» بخشی از تاریخ تهران و یا ایران را روایت می‌کند.

رضا تیموری (تصویربردار)، حسن شبانکاره (صدابردار) و فرحناز شریفی (تدوینگر) از همکاران مهدی باقری در ساخت این پروژه مستند 58 دقیقه‌ای بودند که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شده است.

هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» همزمان با ولادت امام موسی کاظم(ع) و طی روزهای 9 تا 16 آذرماه 1393، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار می‌شود.