به نقل از سایت: www.irna.ir
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا که چند روز پیش به ارمنستان سفر کرده بود، با مقامات ارشد این کشور از جمله نیکول پاشینیان نخست وزیر موقت و مقامات دیگر دیدار و گفت و گو کرد. این در حالی است که قبل از آن نیز رودی جولیانی وکیل شخصی دونالد ترامپ و شهردار سابق نیویورک به ارمنستان سفر کرد و در نشست اورآسیا حضور یافت. از جمله اهداف بولتون در سفرش به ارمنستان، اعمال فشار به دولت پاشینیان جهت همراهی با واشنگتن بود. اظهارات این مقام ارشد آمریکایی نشان می دهد که دولت ترامپ در مورد گسترش روابط ایران و ارمنستان خشنود نیست و عملا می خواهد با دخالت در امور داخلی این کشور، ایروان را با خود همراه کند.
در جدیدترین موضع گیری آمریکا، سفارت آمریکا روز گذشته بیانیه ای برای همکاری با دولت ایروان منتشر کرد و طی آن خواستار همراهی دولت ارمنستان و شرکت های تابعه این کشور برای توقف همکاری ها با ایران شد.
سفارت امریکا این مطلب را در پاسخ به یک سوال تارنمای 'نیوز آرمنیا' مبنی بر اینکه تحریم های آمریکا چه تاثیری بر شهروندان ارمنی فعال در امور تجاری با تهران خواهد داشت، مطرح کرد.
به گزارش ایرنا، روابط ایران و ارمنستان سالهاست برپایه دوستی و احترام متقابل بنا شده و هر دو کشور از گسترش روابط دوجانبه استقبال کرده اند. لغو روادید، ایجاد منطقه آزاد مرزی و همجواری آن با منطقه آزاد ارس و انعقاد تفاهمنامه همکاری با اتحادیه گمرگی اورآسیا فرصت های فراوانی را برای تجار و فعالان اقتصادی دو کشور ایجاد کرده است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ماه گذشته خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می کنند.
در راستای مقابله با تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا ضمن فعال کردن قانون انسداد برای حمایت ازفعالیت شرکت های خود در ایران، اعلام کرد که سازوکار مالی برای ادامه تجارت شرکت های خارجی با ایران وهمچینن فروش نفت ایران و امکان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه می کند.
دولت ترامپ در حالی از چند روز پیش بار دیگر تحریم های آمریکا علیه ایران را اعمال کرد که بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تحریم نفت ایران در بلندمدت همراه با افزایش بهای نفت به تضعیف دلار در سطح بین المللی منجر شده و به شکست و عقب نشینی آمریکا می انجامد، روندی که بخشی از آن در صحبت های برخی مقامات آمریکا دیده می شود.